Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI (Katso) TARAFINDAN VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ.

    Karapınar Ticaret Ve Sanayi Odası toplantı salonunda,  2013 yılı gelirlerinden ötürü ilk beş sıralamaya giren Kurumlar ve Gelir Vergisi mükelleflerine plaketleri  İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Mal Müdürü Zeki Kapdan, Katso Yön.Krl.Bşk Mustafa Kemal Sözen tarafından takdim edildi.

     Katso Yön.Krl.Bşk Mustafa Kemal Sözen  açılış konuşmasında;Geleneksel Ödül Törenimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Hepinizi şahsım ve Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Konuşmama başlarken öncelikle, ödedikleri vergiyle,  bizleri gururlandıran üyelerimize şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

     Ermenek ve Isparta da meydana gelen acı olay hepimizi üzmüştür. Vefat edenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.

     Biz Ticaret ve Sanayi odası olarak ilçemizdeki ticaret ve sanayinin gelişmesine katkı yapmaya devam ediyoruz. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olan, ancak son zamanlarda artan sanayi yatırımları ile de geleceğe daha umutla bakmamıza sebep olan ilçemiz, 2013 yılı itibariyle tarım ve hayvancılıkta 650.000.000 (altıyüz elli milyon) gelire ulaşmıştır. Buna karşılık yine 2013 yılı itibariyle tahakkuk eden vergi 41.400.000 TL (kırbirmilyon dörtyüz bin) olurken ödenen  vergi 31.200.000 TL (otuzbir milyon ikiyüzbin) olup  vergi ödenme oranı %75lere ulaşmıştır. İlçe ve ülke  ekonomisine katkı sağlayan çiftçilerimize, esnafımıza ve üyelerimize teşekkür ederim.

       Geçtiğimiz ay içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Antalya’da düzenlemiş olduğu 5.Yöresel Ürünler (Yörex) Fuarına Karapınar Ticaret Borsası ve odamız ile ortaklaşa stand açarak, ilçemizi ve ilçemizin yöresel ürünleri olan” kavurga, hırtlak, yufka ekmek, süt ürünleri, hayvansal ürünler ve el sanatlarını” tanıtma imkanı bulduk. Fuarda çok güzel geri dönüşler aldık. Ancak hala markalaşmış (tescil edilmiş) bir ürünümüzün olmayışı bizleri üzmektedir. Bu sebeple odamız olarak Karapınar Kavurgası için Türk Patent Enstitüsüne müracaatımızı yaptık. Artık Özel sektör temsilcilerinden ürünlerimizle ilgili markalaşma başvurularının yapılmasının ekonomimize ve ilçe tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını belirtmek isterim. Altını çizerek belirtmek istediğim diğer bir husus ise ilçemizin dışarda temsili söz konusu olunduğunda, temsil eden hangi kurum, kuruluş yada özel sektör olursa olsun herkesin birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ruhuyla hareket etmesi gerekmektedir.

 

Karapınarda güzel şeyler oluyor. Tarımımız iyi yolda, hayvancılığımız keza öyle. OSB’de hareketlilik başladı. Güneş Enerji çalışmaları devam ediyor. Yeter ki suyumuz bitmesin biz bu olayı çözdük.

Aramızda sayın hocam Doç.Dr. Murat Canıtez var. Kendileri TOBB tarafından danışman olarak Konya bölgesinde görevlendirildi. Hocamızla zaman zaman bir araya gelerek Karapınar’da “daha neler yapabilirizi” masaya yatıracağız.

En büyük artımızda Kaymakamımızla Belediye Başkanımızla sivil toplum örgütü başkanlarımızla uyum içerisinde çalışma temposunu yakalamış olmamız.

Bu duygu ve düşüncelerle vergi sıralamasında dereceye giren üyelerimizi bir kez daha tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı sizlere de ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. dedi.

       İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka verginin kutsallığına değinerek “vergi geleceğimizin teminatıdır” vurgusunu yaparak. Tüm özel sektöre ve programı düzenleyen Karapınar Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerini ilettiler.

        Konya ili ve ilçeleri oda/borsa danışmanı Doç.Dr.Murat Canıtez’in “DIŞ TİCARET” hakkında yaptığı sunum ve söyleşi ile program sona erdi.

 

Kurumlar Vergisi

1-Karyem A.Ş

2-Karapınar Süt Birliği

3-Uğurlu Otomotiv Ltd.Şti

4-Seya Tarım Ltd.Şti.

5-Ege Flakes Ltd.Şti.

 

Gelir Vergisi

1-Osman Arı

2-Ahmet Dikici

3-Tahsin Gündoğdu

4-Mustafa Yaman

5-Mehmet Taşçı