Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 76. ve 77. Genel Kurulu Gerçekleşti.

2020 yılında pandemi koşullarından dolayı ertelenen 76. Genel Kurulla birlikle 2021 yılında düzenlenecek 77. Genel Kurul 28 mayıs tarihinde tüm Oda ve Borsaların iştirakleriyle online ortamda gerçekleşti.

 

Genel Kurula Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve Meclis Başkanı Metin Zengin katılım sağladı. Açılış konuşmasının ardından İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başlayan genel kurul, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan’ın konuşmasıyla devam etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin faaliyetlerini özetleyen kısa filmin izletilmesinden sonra İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan konuşmasını tamamlayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.


 

Genel Kurulumuza Katılım Sağlayan Tüm Oda ve Borsalarımıza Teşekkür Ederim.

Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasına pandemi koşullarında oluşan mesafelerden ötürü Genel Kurulun online ortamda gerçeklemesi sebebiyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Hisarcıklıoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tüm başkanlar, genel sekreterler ve personeli selamlıyorum. Pandemi şartlarından dolayı genel kurulumuzu iki sene üst üste ertelemek istemedik bu sebeple katılımlarından dolayı tüm oda ve borsalarımıza teşekkür ediyorum. Geçirdiğimiz bu zor süreçte vefat eden Oda ve Borsa bünyesinde bulunan değerli üyelerimizi rahmetle anıyor, Allah’tan rahmet, ailelerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.”

Mustafa Kemal Sözen TOBB’un Yirmi Senelik Delegeleri Arasında Yer Aldı.

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından yansıtılan ekranda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yirmi senedir görev yapan sayılı delegeler arasında Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen yer aldı. Uzun yıllardır görev yapan tüm delegelere teşekkür edilmesinin ardından TOBB tarafından hazırlanan raporlar tüm Oda ve Borsaların delegelerinin oylarına sunuldu.

Pandemi Kontrol Altına Alınmadan Olmaz.

Raporların sorunsuz bir biçimde onaylanmasının ardından kapanış konuşmasını yapmak üzere tekrar kürse çıkan Hisarcıklıoğlu sözlerine şu demeçlerle devam etti: Tüm Dünyanın gündeminde olan pandemi ile mücadele edebilmek için Dünya genelinde birlik ve beraberlik düsturu ile hareket etmeliyiz.  Aşılanma konusunda dayanışma içinde olmalı, aşıya herkesin erişebilmesini sağlamalıyız.”

Türkiye Ekonomisini Geliştirmeye Çalışmalıyız.

Pandemi süreciyle ekonomik hayatta oluşan sıkıntılara değinen Hisarcıklıoğlu, kalıcı bir ekonomik iyileşme için pandemiyi kontrol altına almanın zorunlu olduğunu vurguladı. Türkiye ekonomisine dair iyileştirme politikalarını devreye sokmak gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, fırsat çıkaracak adımlar atılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Başkan, Pandemiden kalıcı bir çıkış yolu bulmak için hep birlikte çalışılması gerektiğinin ise önemle altını çizdi.

İş Dünyasının Sorunlarını Bizzat Cumhurbaşkanımıza İlettim.

Pandemi döneminde yaşanılan ekonomik sıkıntıların görmezden gelinmediğini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin görevinin İş Dünyasının sıkıntılarını üst makamlara ulaştırmak ve çözüme kavuşturmak olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa’nın sorunlarını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve bu konuda görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, online ortamda gerçekleştirilen 76. Ve 77. genel kurula katılım sağlayan tüm Oda ve Borsalara teşekkür ederek genel kurulun kapanışını yaptı.