Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

TOPRAK BAYRAMI KUTLANDI

Odamız, Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediye Başkanlığı ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile 12 Haziran Pazar Günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karapınar Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele İstasyon Müdürlüğünde Toprak Bayramı kutlandı.

Proğrama Konya Milletvekili Halil Etyemez, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Karapınar ve Bölge Sivil Toplum Kuruluş amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karapınar Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele İstasyon Müdürü Durmuş Ali Çarkacı’ nın Karapınar Erozyon Bölgesinin kuruluşu ve kuruluşundan bu güne yaptığı çalışmaları ve genel bilgilendirme konuşmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya Milletvekili Halil Etyemez ve Prof.Dr. Süleyman Soylu misafirlere hitap etti.

Etkinlikte, Toprak Bayramı’nın ülkenin en az yağış alan bölgesi Karapınar’da kutlanması gerekliliği dile getirildi.

Protokol konuşmalarının ardından anaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi düzenledi. Örnek çalışma alanları gezisinden sonra iftar yemeği ikram edilmesiyle proğram sona erdi.