Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

Soma Yardım Kampanyası

 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu,Soma’da yaşanan felakete dikkat çekerek, TOBB olarak 5 milyon lira katkı ile şehit madencilerin aileleri için yardım kampanyası başlattıklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu tüm iş dünyasını da bu kampanyaya katılmaya çağırdı.

Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, şehit madencilerimizin artık bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 5 milyon lira katkıda bulunuyoruz. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Ne yazık ki herkesi tarifsiz acılara boğan bir olay yaşadıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Soma’da çok sayıda işçi kardeşimizi feci bir maden kazasında şehit verdik. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin acısını yürekten paylaşıyor, kendilerine başsağlığı ve sabır temenni ediyorum.

Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Böyle zamanlar birbirimize sığınacağımız, acıları birlikte paylaşacağımız zamandır. Kavga etmeyelim. Siyaset yapmayalım. Acımızın daha da büyümemesi ve mahsur kalanların kurtulması için dua edelim.

Bu dünyada içine kuruş haram karışmayan bir kazanç varsa, o da maden işçisinin kazancıdır, zira canları pahasına kazanırlar. O yüzden bir ihmal varsa, sorumlu olanlar, kamu-özel farketmez, cezalarını çekmeli, hukuken bedeli neyse ödemeli.

TOBB olarak 81 İl ve 160 İlçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte, şehit madencilerimizin artık bizlere emaneti olan ailelerine destek olmak istiyoruz. Bu amaçla ülke çapında bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Bunun ilk adımı olarak 5 milyon lira katkıda bulunuyoruz. Tüm iş dünyamızı da bu kampanyaya katılmaya çağırıyorum.

Zira bu günler milletçe dayanışma günleridir. Büyük bir millet olduğumuzu en çok böyle günlerde idrak eder ve gösteririz. Şimdi yine büyük bir seferberlik başlatarak acıları paylaşmalı ve yaraları birlikte sarmalıyız.”

Yardım kampanyasına katılmak isteyenler için banka hesap numarası şöyle:

Türkiye İş Bankası AŞ TOBB Şubesi 4375 - 45045 numaralı “TOBB - SOMA MADEN FACİASI YARDIM HESABI”.

IBAN numarası: TR29 0006 4000 0014 3750 0450 45.