28 Mart 2024, Perşembe

KOLAY İHRACAT PLATFORMU

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda,

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yazısında Kolay İhracat Platformu, Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar PEKCAN tarafından 28 Ağustos 2020 tarihinde kamuoyuna açıklandığı bildirilmektedir.

Ticaret Bakanlığından alınan ekte bulunan yazıda, Kolay İhracat Platformu’nun, yurtdışı pazarlara girişte gereksinim duyulan, pazarlama stratejilerine yön veren bilgilerin tek kanaldan ihracatçıya ulaştırılması ve hedef Pazar tespiti kapsamında bir karar destek mekanizması sunulması amacıyla hazırlandığı belirtilmiştir.

Ayrıca Kolay İhracat Platformu’nda ülkeler/sektörler, dış ticaret mevzuatı, Pazar giriş haritası, akıllı ihracat robotu modüllerinin yer aldığı açıklanmış, bu modüller aracılığıyla tüm veri kaynaklarından derlenen birçok verinin işlenip ihracatçıların kullanımına sunulduğu vurgulanmıştır.

Kolay ihracat platformuna https://www.kolayihracat.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Ek: