24 Nisan 2024, Çarşamba

KATSO'DA DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

Karapınar’da bulunan yatırımcı, girişimci ve işyeri sahiplerinin desteklerden daha etkin yararlanmaları için Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı çalışmalar neticesinde Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi, KOSGEB Konya Müdürlüğü, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Konya Teknokent, Konya İnnopark işbirliğiyle 18.12.2018 Salı günü Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda  “Devlet Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıya Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı Mustafa Dinç, Konya KOSGEB Kobi Uzmanı İsmail Aydın, Ereğli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İsmet Evren, Konya Teknokent Proje ve İş Geliştirme Sorumlusu Güvenç Tekneoğlu, Konya İnnopark Girişimcilik Uzmanı Nadiye Gülnar, yatırımcılar ve işverenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; Mevlana Kalkınma Ajansı ve diğer kuruluşlarla yaptığımız görüşmeler sonucu üyelerimizi ve yatırımcılarımızı mevcut ve yeni çıkacak olan devlet destekleri hakkında bilgilendirmek amacıyla bir program düzenledik. Bilindiği üzere devlet desteklerinden yararlanarak ilçemize yatırım kazandırmış işverenlerimiz var, bunların sayısını daha da artırmak istiyoruz diyen Sözen, Kobilerimizin kendilerine uygun olan desteklere başvurarak rekabet güçlerini artırmalarını ve desteklerden faydalanmalarını dilediğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Mevlana Kalkınma Ajansı Uzmanı Mustafa Dinç, Konya KOSGEB Kobi Uzmanı İsmail Aydın, Ereğli İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı İsmet Evren, Konya Teknokent Proje ve İş Geliştirme Sorumlusu Güvenç Tekneoğlu, Konya İnnopark Girişimcilik Uzmanı Nadiye Gülnar sunumlarını gerçekleştirirken İş dünyasından katılan yatırımcılara ve misafirlere Devlet Destekleri hakkında detaylı bilgi aktardılar. Program yatırımcıların uzmanlarla yaptığı karşılıklı görüş alışverişinden sonra sona erdi.