Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

Katso'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Projesi Tanıtıldı

Ülkemizdeki İstihdamı, Ticareti ve Sanayiyi destekleme amacıyla ilan edilen Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında odamız öncülüğünde “İstihdam Seferberliği ve İşverene Sağlanan Teşvikler” konulu bilgilendirme toplantısı 07 Mart 2017 Salı günü Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

 

Toplantıya Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Odamız Meclis Başkanı Metin Zengin, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Ereğli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Sait Eker, Meclis Üyeleri, İşverenler, Davetliler ve Basın mensupları katıldılar.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen “Ekonomik rekabetin kıyasıya devam ettiği bir süreçten geçiyoruz. İstihdam seferberliği kapsamında işe alınacak her bir çalışanımız ilçemizde ve ülkemizde işsizliği azaltmanın yanı sıra, ekonomik büyümemize de katkı sağlayacaktır. Başlatılan bu istihdam seferberliğine hem ilçemizin hem ülkemizin kalkınması ekonomik refah düzeyine ulaşılması açısından desteğimiz sonuna kadar devam edecektir” dedi.   

 

İstihdam Teşvikleri hakkında bilgilendirme yapan Ereğli Çalışma ve İŞ Kurumu Müdürü Sait Eker konuşmasında “Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri yararlanacaktır. İşverenler 31.12.2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanacaklardır. Başka bir deyişle ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. ”dedi.