Anasayfa
18 Nisan 2024, Perşembe
English (UK)

Katso'da 2.El Motorlu Kara Taşıtları Alım-Satımı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı Düzenlendi

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişiler, satış müdürleri ve satış personeli için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun getirilmesinin ardından Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. arasında yapılan protokol kapsamında ikinci el araç alım-satımı yapan firma sahipleri ile çalışanları için 19.10.2018 Cuma günü odamızda mesleki yeterlilik belgesi sınavı düzenlendi.

“Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5” ve “Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Danışmanı Seviye 4” mesleklerin de gerçekleşen sınavlar da adaylar, motorlu kara taşıtı satın alma işlemleri, satın alınan araçları satışa hazırlama ve satış işlemlerini içeren uygulamalı ve yazılı sınav da ter döktü.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen yaptığı açıklamada;  Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğunun tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler öncelikli olmak üzere başladıklarını belirten Sözen, son olarak 2. el araç alım satımında faaliyet gösteren firma yetkilileri ve çalışanlarının da bu kapsama alındığını hatırlattı. Oda üyelerinin ve vatandaşlarımızın yasal düzenlemelere uygun iş yapabilmeleri için destek verdiklerini kaydeden Sözen, “Sektörler her geçen gün gelişiyor, değişiyor. Buna bağlı olarak meslekler de değişiyor. Sektörleri düzenleyen mevzuatlar da bu duruma uyumlu hale getiriliyor. Üyelerimize yeni yükümlülükler geliyor. Biz de üyelerimizin bu yükümlülüklerini yerine getirmesi ve sorunsuz bir şekilde iş yaşamına devam edebilmesi için destek oluyoruz. 2. el motorlu araç alım-satımı mesleki yeterlilik sınavlarını da bu nedenle düzenledik. Sınava hem odamıza hem de esnaf odasına kayıtlı firma yetkilileri ve işletme çalışanları katıldı. Umarım sınava katılan herkes başarılı olur ve belge almaya hak kazanır’ dedi.