Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

KATSO YÖN.KRL.BŞK SÖZEN OSBÜK’ÜN 17.OLAĞAN GENEL KURULUNDA DİVAN KURULU ÜYELİĞİ YAPTI.

Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen’inde katılım sağladığı Türkiye’deki organize sanayi bölgelerinin çatı kuruluşu OSBÜK’ün 17. Olağan Genel Kurulu 05.07.2019 Cuma günü TOBB Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin dört bir yanındaki OSB Başkanlarının, delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurulda, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Divan Kurulu Üyeliği görevi yaptı. Genel Kurulda, hemşerimiz Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü,  yeniden OSBÜK başkanlığına seçildi. 


Genel kurula katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, OSB’lerin Türkiye’deki en önemli başarı hikâyelerinden birisi olduğunu söyledi. OSB’lerin, Türkiye’nin sanayileşmesini ve sanayinin Anadolu’ya yayılmasını sağladığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin dünyaya rol model olduğu konuların da başında OSB’ler geliyor. Yarım asırlık OSB tecrübemiz, artık çevre coğrafyamızda da rol model alınır hale geldi. Yine bugün, Çin ile İtalya arasında en büyük sanayi, üretim ve ihracata sahipsek, bunda OSB’lerin payı çok büyük. Elbette bu alanda daha yapmamız gereken işler de var. Türkiye’nin OSB modelini geliştirmeye devam etmeliyiz” dedi.


OSBÜK’ün 17.Olagan Genel Kurulunda Divan Kurulu Üyeliği yapan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; “Türkiye'nin en başarılı üretim rejimi haline gelen, gururumuz olan organize sanayi bölgelerimiz için de artık yeni modeller, yeni başlangıçlar zamanı. OSB’leri sanayicinin ortak sorunlarına, ortak hizmetler üreten daha güçlü merkezler haline getireceğiz. Bu bağlamda yeniden OSBÜK Başkanlığına seçilen Hemşerimiz Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü’yü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum ”dedi.