Anasayfa
29 Mart 2024, Cuma
English (UK)

Katso Yön.Krl.Bşk Mustafa Kemal Sözen'den "Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası" Hakkında Açıklama

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Sigorta iş birliğiyle KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası tanıtım toplantısı 02 Ekim 2019 Çarşamba günü Saat 11.00’da Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen; Devlet destekli ticari alacak sigortasının 1 Ocak 2019 tarihinde devreye giren yeni bir argüman olduğunu, bu konuda üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla Halk Sigorta işbirliğiyle toplantı düzenleyeceklerini söyledi.

Alacakların şirket bilançolarında yüzde 35'e yakın bir paya sahip olduğunu ifade eden Sözen, “Geçtiğimiz yıl ağustos ayından bu yana sanayici ve ticaret erbabı olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle dönemlerde en önemli konulardan bir tanesi satılan ürünlerin bedellerinin tahsil edilmesi, alacakların toplanması” dedi.

Devlet destekli alacak sigortasından 25 milyon lira cironun altındaki firmaların yararlanabildiğini, böylelikle alacakların garanti altına alınacağını ifade eden Sözen, 02 Ekim Çarşamba günü yapacağımız toplantıyla üyelerimizi bu yasadan yararlandırmak istiyoruz ifadelerini kullandı.