Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

KATSO ve İŞKUR İŞBİRLİĞİNDE 2. İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DEVLET TEŞVİKLERİ TOPLANTISI YAPILDI

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Ereğli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen 2018-2020 yıllarını kapsayan 4447 sayılı kanun maddeleri kapsamında işverenlere yönelik İŞKUR istihdam teşvikleri ve programları ile ilgili bilgilendirme toplantısı Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 16.08.2018 Perşembe günü KATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya; Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Yarımoğlu, Mehmet Kaynak, Ereğli İŞKUR Müdürü Sait Eker, Mali Müşavirler ve işverenler katıldı.

 

İstihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme yapan Ereğli İŞKUR Müdürü Sait Eker konuşmasında, “ 2017 yılında başlatılan İstihdam Seferberliğinin ilkinin toplumun tüm kesimlerinden büyük destek aldığını belirtti. Yeni dönemdeki teşviklerin;  imalat ve bilişim sektörü teşvikleri,  esnaflar için 'Bir senden bir benden' teşviki ve İş Başı eğitim programı ile mevcut teşviklerin devamı niteliği taşıyan teşviklerden oluştuğunu söyleyen Eker, 2018 yılı yeni istihdam teşvikleri ile İş başı eğitim programı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen Yaptığı açıklamada; Bu toplantının istihdam teşviki kapsamında oda üyelerine ve işverenlere istihdam seferberliğiyle ilgili bilgilendirme yapılması için düzenlendiğini belirten Sözen, Ülkemizde 10 istihdamdan ortalama 9’u özel sektör ve girişimciler tarafından gerçekleştirilmekte diyerek bu konuda işletmelerin taşıdığı ağır sorumluluğa vurgu yaptı. 2017 yılında başlatılan İstihdam seferberliğine, Şüphesiz ki bu yıl da  hem ilçemizin hem ülkemizin kalkınması ekonomik refah düzeyine ulaşılması açısından destek vermeye devam edeceğiz”. Dedi.

Sunum İçin Tıklayınız.