Anasayfa
16 Nisan 2024, Salı
English (UK)

KARAPINAR'DA YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAK ALANI (YEKA) PROJESİ HIZ KAZANDI

Karapınar’da öncesinde ilan edilen enerji bölgesinin, kurulacak olan Karapınar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (1000 MW Güneş Santrali Projesi) kapsamında ilçemizi ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak düzenlediği basın toplantısında Karapınar Güneş Enerjisi Santrali projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni Belediye düğün salonunda gerçekleşen toplantıya odamız Yön.Krl.Bşk Mustafa Kemal Sözen, Konya Milletvekilleri, Konya Valisi Yakup Canpolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri , Sivil Toplam Kurumu başkanları ve davetliler katıldı.

Bakan Albayrağ’ın konuşmasından satır başları;

Kurulması planlanan güneş enerjisi santrali için çalışmaların 2010 yılında başladığını hatırlatan bakan Albayrak Karapınar’ın Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak önemli bir bölge olduğunu söyledi. Yapılacak olan güneş enerjisi santralinin 1000 megavatlık olduğunu yaklaşık 1,7 milyar kilovat saat elektrik üretebileceğini ve 600 binden fazla evin elektriğini karşılayacağını söyleyen Albayrak 1 milyar doların üzerinde bir yatırım olan güneş enerjisi santrali ihalesinin ise aralık ayında olacağını söyledi.

Bakan Albayrak ihaleyi kazanan firmanın yılda 500 megavat üretim kapasitesine sahip bir fabrika kurmak zorunda olduğunu kaydetti. En az 1000 kişiye istihdam yaratacak bir projeden bahsettiklerini belirten Albayrak yatırımcı konusunda da Amerika, Avrupa ve Çin’de dünyanın önde gelen firmalarıyla görüşmeler yaptıklarını ve yatırım yapma konusunda ciddi talepler olduğunu söyledi.