Anasayfa
18 Nisan 2024, Perşembe
English (UK)

KARAPINAR TSO VE KARAPINAR TB 5.YÖREX YÖRESEL ÜRÜNLER FUARINDA STAND AÇTI

  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından 22-26 Ekim tarihleri arasında bu yıl 5'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Karapınar Ticaret Borsası yöresel gıda, tarım ve el sanatları ürünlerimiz olan “kavurga,hırtlak,yufka ekmek ekmek,koyun tereyağı,koyun peyniri,kuzu eti,ayran,mısır flakes,arpa flakes,organik gübre,yonca,halı ve heybe”’nin tanıtımını yaptı.

 

 

         Ortak basın açıklamasında bulunan Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve Karapınar TB Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Sezer “İlki 2010 yılında düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına Konya’nı tek temsilcisi olarak bu yıl ilk kez katılım sağlayarak ilçemizin ve  yöresel ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Fuarın ilk gününde YÖREX’in açılışını yapan TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu standımızı ziyaret ederek Karapınar Kavurgası  ve Karapınar Ayranının tadına baktı.  Karapınar standına ilgi çok yüksek oldu. YÖREX’e katılarak  üretildiği ve yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatları ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak ve ürünlerimizin markalaşmasını amaçladıklarını” belirttiler.

 

     

      Fuarın ilçemiz tanıtımı açısından çok başarılı geçtiğini belirten her iki Başkan organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.Fuara ilk gün 15.000  tamanında ise 115.000 ziyaretçi katılım sağladı.