Anasayfa
20 Nisan 2024, Cumartesi
English (UK)

KARAPINAR TSO UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DÜZENLİYOR

KARAPINAR Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla 01/02/2016-11/02/2016 tarihleri arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ düzenlenecek.

Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen ve İşkur Ereğli Hizmet Merkezi Müdürü Said Eker 08/01/2016 tarihinde imzaladıkları protokol sonrası açıklamalarında Sözen; “Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli İŞKUR ve KOSGEB İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi ŞUBAT ayı içerisinde başlayacak girişimcilik kursu 70 saatlik eğitimden oluşmaktadır. Eğitim sonunda başarılı olanlara Başarı Sertifikası verilecek. Eğitimin içeriğinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek. Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 50 bin liraya kadar olan hibe, 100 bin liraya kadar olan faizsiz kredi desteklerinden faydalanmak için başvurabilecek”.dedi.

İşkur Ereğli Hizmet Merkezi Müdürü Said Eker;” Kursiyerlerin GSS veya İş Kazası Meslek Hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verilecek. İşsizlik ödeneği alanlar katılımcı olarak seçilirse, ödenekleri kesilmeyecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere KOSGEB Onaylı Girişimcilik Belgesi de verilecek. Girişimcilik eğitimlerinde, katılımcılara, girişimcilik ile ilgili temel bilgiler verilecek, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri yaptırılacak, iş planı kavramı ve öğeleri anlatılacak ve bunların pekiştirilmesine çalışmalar düzenlenecek.dedi.

 

Girişimcilik Kursu Tarihleri: 01 Şubat –11 Şubat 2016

Kursa Son Başvuru Tarihi: 22Ocak 2016

Kurs Süresi: 70 Saat

Kurs ve Başvuru Yeri: Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası