Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASINDAN ÜYELERİNİN HİZMET KALİTESİNİ ARTIRACAK YENİ PROJE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile EUROCHAMBERS işbirliğinde yürütülecek “Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” projesi kapsamında Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Karapınar İlçe Ekonomisinin Güçlendirilmesi “ başlıklı proje kapsamında 127.260,00 EUR değerinde olan Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Gabrova (Bulgaristan) Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki karşılıklı bilgi anlayışını güçlendirecek olan ve iki odanın üyelerine verdikleri hizmetlerin iyi uygulamalarını birbirlerine entegre etmek, birbirleri ile ekonomik işbirliklerini sağlamak amacıyla iki odanın girişimcilik kapasitesi yüksek 15 işletmeciyi bir araya getirecek proje T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına sunulmuştur.

Projenin genel amacı; Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Gabrova Ticaret ve Sanayi Odası arasındaki karşılıklı bilgi ve anlayışı güçlendirmek ve iki oda arasında bilgi transferinin sağlanması, üyelere kaliteli hizmet verilmesine yönelik yerinde incelemeler yapılması ve iki ülke arasında ticaret hacminin artırılmasına yönelik üyelerin ikili görüşmelerinin yapılmasını kapsamaktadır.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen yaptığı açıklamada; “Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası’nın AB uyum sürecinde hizmet çeşitliliğini arttırması ve üyelerimize kaliteli hizmet sunmak maksadıyla hazırladığımız projeyi Başbakanlık Hazine Müsteşarlığına sunmuş bulunmaktayız. Proje iki odanın bilgi ve iyi uygulamalarının karşılıklı paylaşılması sonucu ve birbirlerine entegrasyonlarının sağlanması ile odalara katma değer taşıyan uygulamalar kazandıracaktır. Bunun yanında 15 işletmeye verilecek eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile işletmeler gerek yurt içi gerekse yurt dışı satış gelirlerini arttırması ile işletmelere katma değer sağlanacaktır” dedi.