Anasayfa
28 Mart 2024, Perşembe
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI TARAFINDAN VERGİ REKORTMENLERİNE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ.

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından  2014 yılındaki kazançlarından ötürü ilk beş sıralamada yer alan Kurumlar ve Gelir Vergisi mükelleflerine plaket verildi.Düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca,Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ile işadamları katıldı.

Programın açılış konuşması yapan Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, konuşmasında önümüzdeki yılların KOBİlerin yılları olduğunu altını çizerek, ilçenin gündemin yer alan DOĞALGAZ ile ilgili başlatılan kampanyaya tüm üyelerin ve hemşerilemizin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen açılış konuşmasında;

“Sayın Kaymakamım

Belediye Başkanım

MalMüdürüm

Sivil Toplum Kuruluşlarının Değerli Başkanları

Bankalarımızın Değerli Müdürleri

Mesai Arkadaşlarım, Kıymetli Basın Mensupları ve Değerli Misafirler

Odamızın geleneksel hale getirmiş olduğu “Vergi Rekortmenleri” Ödül Törenine hoş geldiniz der, sizleri şahsım ve odamız Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlarım.

Kıymetli Misafirler,

Sözlerimize başlamadan önce ülkemizde ve dünyada yaşanan üzücü terör olayları sebebiyle, terörün dini,dili,mezhebi olmadığını vurguluyor ve her türlü terör olaylarını şahsım, camiamız ve tüm iş alemi adına lanetlediğimizi belirtiyorum.

Bilindiği üzere bu yıl 8.si düzenlenen G20 zirvesine ülke olarak ev sahipliği yaptık. Değerli Birlik Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ nun üstün çaba ve gayretleri sonucunda küresel istihdamın yüzde 60’ını sağlayan KOBİler  ilk defa G20 liderleri tarafından resmi deklarasyonun içinde desteklendi. Özel Sektöre sağlamış olduğu kazanımlardan ötürü Kıymetli Başkanım Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bir kez daha kutluyorum.

Sürekli gelişen ve değişen Küresel ekonomide yer almanın altın kuralı bölgesel ve yerel kalkınmadır. Bu bağlamda ilçe olarak önümüzdeki 10 yıl hedefimiz, Konya’nın ilk 5 ilçesinde yer almak olduğunu belirtmek isterim. Mevcut siyasi ortam ve Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Odalarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile sürekli dirsek temasında ve iyi diyaloglar içerisinde olmamız, hedeflere yaklaşmamızda, rakiplerimizden bir adım önde olduğumuzun en temel göstergesidir.

Bunun yanı sıra G20 zirvesinde de değinildiği üzere önümüzdeki dönem ve yıllar KOBİler için fırsat yılları olacaktır. İlçemize daha çok kobi, sanayici ve yatırımcı çekerek, daha hızlı gelişmek ve büyümek, dışarıya göç veren değil dışarıdan göç alan, ekonomisi sadece tarım ve hayvancılığa dayalı değil artık Sanayi ve en önemlisi ENERJİ’ ye dayalı,  bir ilçe olmak   istiyorsak, DOĞALGAZ sisteminin ilçemize kazandırılması için hepimiz ve tüm hemşerilerimiz 1950li yıllarda gösterilen “EROZYONLA MÜCADELE” ruhuyla  elimizi bir kez daha  taşın altına koymalı ve gerekeni yapmalıyız. Buradan odamızın tüm üyelerine DOĞALGAZ ile ilgili başlatılan kampanyaya destek olmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyorum.

2014 yılı kazançlarından ötürü vergi sıralamasında  tüzel kişiliklerde ilk beş de yer alan Karapınar Süt Üreticileri Birliği ,

Kar-Yem Anonim Şirketi,

Uğurlu Otomotiv Limited Şirketi,

Seya Tarım Limited Şirketi,

Karapınar Et Mamülleri Limited Şirketi

Yine vergi sıralamasında gerçek kişilerde ilk beş de yer alan

Osman Arı,

Musa Özden,

Tahsin Gündoğdu,

Ahmet Dikici  

Mehmet Taşçı yı ayrı kutlarken, tüm vergi mükelleflerimizi devletimize ödemiş oldukları vergilerden ötürü tebrik eder, hepinize saygılar sunarım.” dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka vergi rekortmenlerini tebrik ederken, DOĞALGAZ ile ilgili başlatılan kampanya tüm halkımızın destek vermesi gerekliliğini vurguladı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca verginin öneminden bahsederek, vergisini ödeyen, vergi rekortmenlerine ve tüm mükelleflere teşekkürlerini iletti.

Program plaketlerin rekortmenlere takdim edilmesi ile sona erdi.