Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

KARAPINAR TİCARET VE SANAYİ ODASI BÜNYESİNDE KOSGEB TEMSİLCİLİĞİ KURULDU

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdari Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan görüşmeler sonucunda, ilçemizde mevcut işletmelere KOSGEB hizmet ve desteklerinin, yaygın, etkin ve koordinasyon içinde sunulmasını sağlamak üzere, KOSGEB Temsilciliğinin Kurulması ve İşletilmesine ilişkin olarak protokol imzalandı ve temsilciliğin açılışı Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman KOSGEB Konya İl Müdürü İsmail Özdemir KOSGEB Uzmanı İsmail Aydın Karapınar TSO Yönetim KuruluBaşkanı Mustafa Kemal Sözen tarafından açıldı.

Karapınar TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen açılıştan önce ; Kosgeb Temsilciliği  ve Girişimcilik hakkında bilgiler verdi. Kosgeb'in küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliği ile rekabet gücünü artırmak amacıyla yasayla kurulmuş bir kurum olduğunu dile getiren Sözen, "KOSGEB, KOBİ'lerin rekabet güçlerini geliştirmek, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik hizmet ve destekler sunmak, KOBİ'lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak için destek ve hizmet vermektedir. Odamızda bu yıldan itibaren  hizmet vermeye başlayan Kosgeb Temsilciliği, Kosgeb'e kayıtlı olsun olmasın ilçemizde mevcut tüm işletmelere ve üyelerimize hizmet vermektedir. Karapınarın yanısıra Emirgazi ve beldeler ve bağlı köylerdeki tüm firmalara Kosgeb destekleri ile ilgili bilgi verilmekte, veri tabanına kayıt yapma, KOBİ Beyannamesi ve kayıt yenilime işlemleri yapılmakta, girişimcilerin başvuruları alınmakta, evrakları tamamlanarak işletmelerin desteklere başvurur hale getirilmesi sağlanmaktadır.dedi Tüm girişmcililere mesaj ileten Başkan Sözen,Girişimcilik 1-Hayal Etmek , 2-Hedef Oluşturmak ve 3-Hayal ve Hedefler için çalışmak olduğunu söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Mevka Genel Sekreteri Ahmet Akman ve KOSGEB İl Müdürü İsmail Özdemir, MEVKA ve KOSGEB desteklerinden bahsederek Girişimciliğin önemine vurgu yaptılar.

Program Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni ve Girişimcilere yapılan ziyaretlerle sona erdi.