Anasayfa
19 Nisan 2024, Cuma
English (UK)

"Çanakkale Zaferi Türk Milleti'nin Kahramanlık Destanıdır"

 

Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Sözen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; Çanakkale Zaferinin Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

 

Başkan Sözen yayınladığı mesajında; “Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

 

Çanakkale, paylaşılmak ve tarihten silinmek istenen bir cihan imparatorluğu içinden kahraman bir milletin varlığını bütün dünyaya ispat ettiği, tarihte eşine rastlanamayacak kadar muhteşem bir milli duygu, milli inanç, istiklâl, kahramanlık ve milli şahlanışın başlangıç noktasıdır.

 

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmaktır.

 

Bu vesile ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Gününün yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanını canından aziz bilen kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.