20 Nisan 2024, Cumartesi

CERN-Türkiye Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı (14 Nisan 2016)

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden iletilen yazıda, 2015 Mayıs ayında ülkemizin Avrupa Nükleer Araştırma Örgütüne (CERN) Ortak Üyeliğinin başlaması ile Türkiye’de üretim yapan sanayi firmalarımızın CERN’de yapılan alım ve ihalelere katılma hakkı elde etmesi üzerine, CERN ve üye ülkelerdeki firmalar arasında bilgi akışı ve iletişimi sağlamak, ihaleler konusunda Türk sanayicisini bilgilendirmek ve katılımlarını sağlamak üzere TOBB bünyesinde TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş ve faaliyetlerine başlamış olduğu belirtilmiştir.

CERN'deki çalışmalar, alımlar, ihaleler ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi hakkında bilgiler www.tobb.org.tr/cern sayfasında yer almaktadır.

Bu kapsamda TAEK ve TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi tarafından yürütülen temas ve görüşmeler sonucunda CERN’deki en büyük dört deneyden biri olan CMS detektörü ile dünyanın en büyük ve yüksek enerjili parçacık hızlandırıcısı LHC’de yapılacak olan ve toplam bütçeleri 879 milyon doları aşan ekipman iyileştirme ve değiştirme çalışmalarını anlatmak üzere üst düzey CERN yöneticilerinin Ankara’ya bir ziyarette bulunacağı belirtilmiştir.

Bu amaçla 14 Nisan 2016 Perşembe günü 09:00-18:00 saatleri arasında TOBB’da ‘’CERN-Türkiye Üniversite ve Sanayi İşbirliği Konferansı ‘’ düzenleneceği belirtilmiş olup, konferansa kayıtların www.tobb.org.tr/cernkayit sayfasında başladığı ifade edilmiştir.

Progam için tıklayınız.